Mekike, uštipci, priganice su peciva koja svi vole, a uvek je bolje kada sami napravimo nego kada kupimo u pekari. Recept za ruske uštipke je jako popularan, a sada probajte i njihov recept za punjenje uštipke. Testo napunite mlevenim mesom i ispržite u tiganju. Brzo i lako do doručka ili večere.
Sastojci:
Za testo:
- 300 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike ulja
- 25 g kvasca
- 480 g brašna
Za punjenje:
- 350 g mlevenog mesa
- 2-3 crna luka
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crvene paprike
- malo bibera
- 30-50 ml vode
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa dodajte so, ulje i prosejano brašno. Umesite testo i pokrijte. Ostavite da odmori nekih 2 sata. U mleveno meso dodajte sekcani luk, začine, vodu i ulje. Lepo sjedinite. Testo izvadite na pobrašnjenu površinu, kratko premesite i podelite na 16 loptica. Svaku lopticu malo razvucite i nafilujte sa kašikom mesa. Zatvorite i pecite u ulju.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem