Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO VAM JE OSTAO PIRE OD RUČKA NAPRAVITE LEPINJE: Testo ne morate da mesite, a peku se samo 15 minuta

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

U testo dodajte pire krompir i dobićete najmekše lepinje.

Lepinje.png Izvor: Printscreen/YT/Helly的美食每刻 Simple Recipe

Domaće lepinje su uvek bolje od kupovnih, a sa ovim receptom uspevaju i početnicima. Mekane i ukusne odlične su za doručak, ali i večeru.

Ako vam je ostao pire krompir od ručka, nemojte da bacate nego napravite fantastične lepinje. Ali ako nemate već spreman pire, napravite ga od 1 krompira i dodajte ostale sastojke. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g pire krompira
  • 2 kašike šećera 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 180ml-200ml vode 
  • 2 kašike ulja 
  • susam 
  • maslinovo ulje ili puter

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skuvajte krompir i napravite pire. Zatim mu dodajte malo vode, sjedinite i sipajte preostalu vodu, kvasac i šećer. Promešajte i ostavite 5 minuta. Dodajte ulje, so i brašno i špatulom sjedinite smesu. Pokrijte i ostavite oko sat vremena. Izbadite testo na probašnjenu površinu i zatim ga uz pomoć špatule ili nečega par puta prebacite sa kraja testa na sredinu. Podelite na 9 delova i oblikujte loptice. Stavite u pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite da odmore dok se ne udvostruče. Poprskajte ih sa malo vode i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 15 minuta. Premažite lepinje sa malo ulja ili istopljenim puterom. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti