Vruće, domaće lepinje su odlične za doručak ili večeru. Poslužite ih sa kajmakom, ali možete i sa krem sirom, šunkom i paradajzom. Takođe, mogu i umesto hleba za ručak. Prave se lako i brzo kao uštipci, a u testo se dodaje pirinač, koji sigurno do sada niste dodavali u testo za lepinje.
Sastojci:
- 100 g pirinča
- 300 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- 1/2 svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 500 g brašna
- 1/2 kašike soli
Priprema:
Pomešajte toplo mleko i pirinač i u blenderu usitnite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u posudu, pa dodajte jaje i ulje, pa sjedinite žicom. Zatim dodajte kvasac, šećer i so. Dobro promešajte. Sipajte brašno i umesite testo. Ostavite da odmori 40 minuta pokriveno. Podelite na 5 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. Razvucite testo i pecite u dosta ulja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus