Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POMEŠAJTE PIRINAČ I KVASAC ZA SAVRŠENO UKUSNE LEPINJE: Bolje su od uštipaka, a brzo se prave

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kada vas mrzi da idete do radnje, napravite domaće lepinje. Ukusnije su od kupovnih.

Lepnje.png Izvor: Printscreen/YT/Recipes arabe

Vruće, domaće lepinje su odlične za doručak ili večeru. Poslužite ih sa kajmakom, ali možete i sa krem sirom, šunkom i paradajzom. Takođe, mogu i umesto hleba za ručak. Prave se lako i brzo kao uštipci, a u testo se dodaje pirinač, koji sigurno do sada niste dodavali u testo za lepinje. 

Sastojci:

  • 100 g pirinča
  • 300 ml toplog mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 500 g brašna
  • 1/2 kašike soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte toplo mleko i pirinač i u blenderu usitnite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u posudu, pa dodajte jaje i ulje, pa sjedinite žicom. Zatim dodajte kvasac, šećer i so. Dobro promešajte. Sipajte brašno i umesite testo. Ostavite da odmori 40 minuta pokriveno. Podelite na 5 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. Razvucite testo i pecite u dosta ulja. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti