Ako volite podvarak ovaj ručak će vam se sigurno svideti. Na kiseli kupus poređajte meso, a onda zapecite u rerni. Pred kraj dodajte rendani sir za potpuni užitak. Sir koji se topi daje ovom jelu specifičan ukus. Odličan je predlog za ručak za celu porodicu. 

Sastojci:

  • kiseli kupus 
  • 1 batak 
  • 1 teleća šnicla (od buta)
  • 1 svinjska šnicla 
  • 1 praziluk 
  • 1 paradajz 
  • 60 g tvrdog sira 
  • začinska paprika, lovorov list, ruzmarin, majčina dušica 

Priprema:

Meso posolite i pobiberite i pecite u tiganju po 2 minuta sa svake strane. Izvadite meso i u tiganj još malo ulja i propržite praziluk. Posolite. Kupus isecite na trake debljine prsta. Stavite u tepsiju, poprskajte maslinovim uljem i pospite začinskom paprikom.  Po kupusu poređajte meso. Na vrh mesa stavite grančicu prženog praziluka i grančicu svežeg ruzmarina na juneći i svinjski odrezak, a na batak grančicu timijana. Pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 35 minuta. Skinite foliju i ukrasite kriškama paradajza i rendanim sirom. Pecite još 15 minuta na 200°C.