Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOLJE OD PODVARKA - KISELI KUPUS ZAPEČEN SA MESOM: Pred kraj pečenja dodajte sir - topi se u ustima

Kiseli kupus niste pripremali na ovaj način. Sprema se slično kao podvarak, ali se dodajte i sir na kraju.

 Kiseli kupus zapečen sa mesom Izvor: Printcreen/YT/Home kitchen with Danny

Ako volite podvarak ovaj ručak će vam se sigurno svideti. Na kiseli kupus poređajte meso, a onda zapecite u rerni. Pred kraj dodajte rendani sir za potpuni užitak. Sir koji se topi daje ovom jelu specifičan ukus. Odličan je predlog za ručak za celu porodicu. 

Sastojci:

  • kiseli kupus 
  • 1 batak 
  • 1 teleća šnicla (od buta)
  • 1 svinjska šnicla 
  • 1 praziluk 
  • 1 paradajz 
  • 60 g tvrdog sira 
  • začinska paprika, lovorov list, ruzmarin, majčina dušica 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso posolite i pobiberite i pecite u tiganju po 2 minuta sa svake strane. Izvadite meso i u tiganj još malo ulja i propržite praziluk. Posolite. Kupus isecite na trake debljine prsta. Stavite u tepsiju, poprskajte maslinovim uljem i pospite začinskom paprikom.  Po kupusu poređajte meso. Na vrh mesa stavite grančicu prženog praziluka i grančicu svežeg ruzmarina na juneći i svinjski odrezak, a na batak grančicu timijana. Pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 35 minuta. Skinite foliju i ukrasite kriškama paradajza i rendanim sirom. Pecite još 15 minuta na 200°C. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti