Kaloričan ručak za celu porodicu. Raznovrsno povrće, jaja i kobasice u ovakvoj kombinaciji su neverovatno ukusni. Ako ne volite da jedete npr. patlidžan ovako pripremljen će vas oduševiti. Pečene paprike su svima omiljena salata iz zimnice i zato su neizostavne u svakom jelu. Poslužite sa vrućim domaćim lepinjama kako biste mogli da ih umačete u saft.
Sastojci:
- 700 g kobasice
- 6 jaja
- 1 mladi luk
- 1/2 praziluka
- 2 pečena patlidžana
- 4-5 pečenih paprika
- 3 rendana paradajza
Priprema:
Pržite kobasicu u tiganju na malo zagrejanog ulja 3 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Nakon što izvadite kobasicu, dodajte još malo ulja i u njemu pržite seckani crni luk i praziluk. Dodajte pečene paprike, pečeni patlidžan krupnije isečen. Poklopite i ostavite da se krčka 5 minuta na laganoj vatri. Narendajte paradajz i dodajte ih u tiganj. Začinite po želji. Kada voda iz paradajza ispari, posle 7-8 minuta ređajte kobasicu isečenu na komade, a između svakog komada kobasice razbijte 1 jaje. Posolite svako jaje i pospite začinskom paprikom. Poklopite i ostavite na umerenoj vatri oko 8 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus