Za ovu salatu možete da koristite sveže ili smrznute namirnice.
Priprema je veoma laka, a ukus jela je fantastičan.
Sastojci:
- 10 pečenih i očišćenih paprika
- 500 g očišćenog paradajza
- so, začini po izboru
- voda
- ulje (ili bez ulja ako posetite na vodi)
Priprema:
Oljušten paradajz isecite na komade i prelijte vodom da ogrezne, posolite i kuvajte. Štapnim mikserom sjedinite paradajz tako da dobijte sos, pa začinite po ukusu.
U odgovarajući tiganj sipajte ulje i poređajte paprike, posolite i pržite par minuta, okrenite papriku, posolite i ponovo propržite.
Gotovu papriku izvadite.
U isti tiganj složite paprike da prekriju dno, polovinu sosa prelijte preko paprika, zatim ponovo poređajte paprike i prelijte paradajz sosom. Vratite na ringlu, pustite da provri, a zatim smanjite na najnižu temperaturu i pustite da se krčka nekih 15 minuta.
Ukoliko jelo pripremate bez ulja u tom slučaju izostavite prženje.
Jelo možete krčkati i u rerni.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom