Za ovu salatu možete da koristite sveže ili smrznute namirnice.

Priprema je veoma laka, a ukus jela je fantastičan.

Sastojci:

  • 10 pečenih i očišćenih paprika
  • 500 g očišćenog paradajza
  • so, začini po izboru
  • voda
  • ulje (ili bez ulja ako posetite na vodi)

Priprema:

Oljušten paradajz isecite na komade i prelijte vodom da ogrezne, posolite i kuvajte. Štapnim mikserom sjedinite paradajz tako da dobijte sos, pa začinite po ukusu.

U odgovarajući tiganj sipajte ulje i poređajte paprike, posolite i pržite par minuta, okrenite papriku, posolite i ponovo propržite.

Gotovu papriku izvadite.

U isti tiganj složite paprike da prekriju dno, polovinu sosa prelijte preko paprika, zatim ponovo poređajte paprike i prelijte paradajz sosom. Vratite na ringlu, pustite da provri, a zatim smanjite na najnižu temperaturu i pustite da se krčka nekih 15 minuta.

Ukoliko jelo pripremate bez ulja u tom slučaju izostavite prženje.

Jelo možete krčkati i u rerni.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Po receptu Dušice Petrović