Neverovatan spoj mlevenog mesa i kupusa. Do sada sigurno niste ovako pravili pohovane šnicle. Mleveno meso i kupus su odlični kada se pravi sarma, ali obavezno isprobajte i ovaj recept. Podsećaju na bečke šnicle izgledom, a ukusom su možda i zanimljivije. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, ali sa dobro poznatim sastojcima, ovo je recept za vas. 

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1/2 kašičice soli 
  • biber i začinska paprika po ukusu
  • 3 manja crna luka 
  • 80 ml mleka 

Za poh: 

  • 3-4 jajeta 
  • 100 g brašna 
  • 1 kašika skroba
  • 1/4 kašičice soli
  • prezle

Priprema:

Kupus skuvajte da listovi omekšaju i odvojite ih. U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, mleko i začine. Svaki list kupusa premažite sa mesom i zatvorite lepo. Prvo savijte malo ivice kupusa, pa preklopite. Umutite jaja, brašno, so i skrob pomešajte. Kupus sa mesom uvaljajte prvo u brašno, jaja, pa na kraju prezle. Pržite u malo ulja.