Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE ŠNICLE OD KUPUSA I MLEVENOG MESA: Ručak koji će vas koštati manje od 500 dinara 

Isprobajte potpuno nov način pripreme kupusa i mlevenog mesa, tako što ćete napraviti pohovane šnicle od ovih sastojaka.

 Pohovane šnicle od kupusa i belog mesa .png Izvor: Printscreen/YT/Калнина Наталья

Neverovatan spoj mlevenog mesa i kupusa. Do sada sigurno niste ovako pravili pohovane šnicle. Mleveno meso i kupus su odlični kada se pravi sarma, ali obavezno isprobajte i ovaj recept. Podsećaju na bečke šnicle izgledom, a ukusom su možda i zanimljivije. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, ali sa dobro poznatim sastojcima, ovo je recept za vas. 

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1/2 kašičice soli 
  • biber i začinska paprika po ukusu
  • 3 manja crna luka 
  • 80 ml mleka 

Za poh: 

  • 3-4 jajeta 
  • 100 g brašna 
  • 1 kašika skroba
  • 1/4 kašičice soli
  • prezle

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kupus skuvajte da listovi omekšaju i odvojite ih. U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, mleko i začine. Svaki list kupusa premažite sa mesom i zatvorite lepo. Prvo savijte malo ivice kupusa, pa preklopite. Umutite jaja, brašno, so i skrob pomešajte. Kupus sa mesom uvaljajte prvo u brašno, jaja, pa na kraju prezle. Pržite u malo ulja. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti