Kada vam ponestane inspiraciju za ručak, samo otvorite frižider i od namirnica koje imate u njemu napravite najukusnije jelo. Piletinu isecite na veće komade, a zatim je propržite. U tepsiju ređajte belo meso, sir, pa paradajz sos. Možete da korisitite i pelat. Za manje od pola sata napravićete odličan obrok. Dobro se slaže sa makaronama, pire krompirom, ali i nekom salatom po vašoj želji.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 300 ml paradajz soka
- 260 g sira
Priprema:
Meso isecite na trake, pa ih propržite. U šerpu sipajte 1/3 paradajz soka, pa stavite polovinu količine mesa. Preko složite komade sira, pa ponovo 1/3 paradajz sosa. Dodajte preostalo meso, ponovo sir i prelijte jelo preostalim paradajz sosom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C 15 minuta. Meso začinite po želji.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno