Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAPEČENO BELO MESO KOJE SE TOPI U USTIMA: Recept za piletinu koja se pravi skoro "ni od čega", a peče se 15 minuta

Ako ne želite da svake nedelje vrtite u krug iste recepte onda pripremite zapečenu piletinu sa sirom.

 Zapečena piletina u paradajz sosu sa sirom.png Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Kada vam ponestane inspiraciju za ručak, samo otvorite frižider i od namirnica koje imate u njemu napravite najukusnije jelo. Piletinu isecite na veće komade, a zatim je propržite. U tepsiju ređajte belo meso, sir, pa paradajz sos. Možete da korisitite i pelat. Za manje od pola sata napravićete odličan obrok. Dobro se slaže sa makaronama, pire krompirom, ali i nekom salatom po vašoj želji. 

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea 
  • 300 ml paradajz soka 
  • 260 g sira 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso isecite na trake, pa ih propržite. U šerpu sipajte 1/3 paradajz soka, pa stavite polovinu količine mesa. Preko složite komade sira, pa ponovo 1/3 paradajz sosa. Dodajte preostalo meso, ponovo sir i prelijte jelo preostalim paradajz sosom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C 15 minuta. Meso začinite po želji. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti