Okupite porodicu za stolom uz ručak koji neće moći da odbiju. Piletinu svi vole, a spanać kada spremite u ovom kremastom sosu voleće i oni kojima nije bio omiljeni prilog. Kako bi piletina bila sočnija dodajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa zapecite u rerni za hrskavi ukus. 

Sastojci:

  • 4-5 bataka ili karabataka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 šolja bujona 
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje 
  • 1/4 šolje parmezana
  • limunov sok 
  • 2 šolje bebi spanaća

Priprema: 

U tiganju istopite kockicu putera, pa ispržite meso koje ste posolili, pobiberili i začnili crvenom paprikom. Zatim obrišite tiganj i ponovo istopite novu kockicu putera. Propržite iseckan beli luk i dodajte bujon, kao i pavlaku za kuvanje i parmezan. Na kraju dodajte i limunov sok. Kada sos proključa dodajte i spanać, pa posle 5-6 minuta vratite meso. Zapecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.