Okupite porodicu za stolom uz ručak koji neće moći da odbiju. Piletinu svi vole, a spanać kada spremite u ovom kremastom sosu voleće i oni kojima nije bio omiljeni prilog. Kako bi piletina bila sočnija dodajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa zapecite u rerni za hrskavi ukus.
Sastojci:
- 4-5 bataka ili karabataka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šolja bujona
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- 1/4 šolje parmezana
- limunov sok
- 2 šolje bebi spanaća
Priprema:
U tiganju istopite kockicu putera, pa ispržite meso koje ste posolili, pobiberili i začnili crvenom paprikom. Zatim obrišite tiganj i ponovo istopite novu kockicu putera. Propržite iseckan beli luk i dodajte bujon, kao i pavlaku za kuvanje i parmezan. Na kraju dodajte i limunov sok. Kada sos proključa dodajte i spanać, pa posle 5-6 minuta vratite meso. Zapecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus