Pite sa sirom, spanaćem, mesom ste često jeli, a sada napravite nešto potpuno drugačije. Kora za pitu se pravi od pomfrita, pa se prelije sa jajima u koja ste dodali povrće. Sve to ispržite u tiganju i na kraju dodajte sir. Toliko je dobra da će nestati sa stola čim je poslužite. Ako ne volite ljuto izbacite papričicu, a dodajte šunku, paradajz ili nešto po vašem izboru.
Sastojci:
- 3 krompira
- 3 jajeta
- 1 paprika
- 4 ljute papričice
- malo peršuna
- 45 ml mleka
- 15 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Isecite krompir kao pomfrit i ispržite. Jaja umutite sa mlekom, praškom za pecivo, brašnom i kašičicom soli. Papriku, ljutu papriku i peršun sitno iseckajte i dodajte u jaja. Sipajte preko pomfrita u tiganj, poklopite i pržite na niskoj temperaturi oko 10 minuta. Okrenite, poklopite i pržite još 10 minuta. Okrenite ponovo, pospite sekcanim sirom, poklopite i pržite još 10 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem