Pite sa sirom, spanaćem, mesom ste često jeli, a sada napravite nešto potpuno drugačije. Kora za pitu se pravi od pomfrita, pa se prelije sa jajima u koja ste dodali povrće. Sve to ispržite u tiganju i na kraju dodajte sir. Toliko je dobra da će nestati sa stola čim je poslužite. Ako ne volite ljuto izbacite papričicu, a dodajte šunku, paradajz ili nešto po vašem izboru.
Sastojci:
- 3 krompira
- 3 jajeta
- 1 paprika
- 4 ljute papričice
- malo peršuna
- 45 ml mleka
- 15 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Isecite krompir kao pomfrit i ispržite. Jaja umutite sa mlekom, praškom za pecivo, brašnom i kašičicom soli. Papriku, ljutu papriku i peršun sitno iseckajte i dodajte u jaja. Sipajte preko pomfrita u tiganj, poklopite i pržite na niskoj temperaturi oko 10 minuta. Okrenite, poklopite i pržite još 10 minuta. Okrenite ponovo, pospite sekcanim sirom, poklopite i pržite još 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus