
Ručak kom će se svi obradovati.
Sastojci:
- 4 velike teleće šnicle
- 6 kašike ulja
- 2 jajeta
- so, biber
- 2 kašike brašna
- 100 g prezli
- 4 kriške limuna
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
1. Šnicle blago izlupati tučkom za meso. Razmutiti jaja, posoliti i pobiberiti. Šnicle uvaljati u brašno, umočiti u jaje i zatim uvaljati u prezle. Pažljivo otresti višak prezli.
2. Pržiti šnicle u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene.
3. Izvaditi šnicle na salvetu, da bi se ocedile od viška ulja. Servirati ukrašene limunom. Uz bečke šnicle, koje se jedu dok su vruće, idu prženi krompiri ili krompir salata, po želji.
SUPERSAVET:
Da bi bečka šnicla dobilo karakterističan talasasti oblik, valja je povremeno prelivati uljem u kom se prži.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Kako da napravite savršeno kremast pire bez mleka
Fritata iz air fryera sa sirom, spanaćem i čeri paradajzom
Domaća goveđa čorba sa krompirom
Recept za brz kolač sa malinama
Salata sa leblebijama, kuvanim jajima i mariniranim šampinjonima