Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNJENA, PA POHOVANA PILETINA: Zbog drugačije smese za poh belo meso će biti sočnije

Svi vole pohovano meso, ali sada ga napunite sirom, pa ispohujete na drugačiji način.

 Punjena, pa pohovana piletina.png Izvor: Printscreen/YT/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Ako volite piletinu, onda bolji ručak nećete napraviti. Napunite je sirom i paprikom, a zatim je ispohujte u potpuno drugačijem pohu. On se pravi tako što se belanca lepo umute, pa se dodaju žumanca i brašno. Smesa je penasta što piletinu čini sočnijom. Služite sa pomfritom za potpuni ugođaj. Možete da je punite i pečenom paprikom. 

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea 
  • 100 g paprike 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 4 jajeta 
  • 150 g brašna

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sir i papriku isecite na deblje trake, a meso isecite na tanke šnicle, pa izlupajte. Meso treba da bude baš tanko. Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte brašno (50 g) i žumanca. Dobro sjedinite mikserom. U meso stavite 3 trake sira i 3 trake paprike, pa urolajte. Zatvorite i sa strane. Uvaljajte u brašno (100 g), a zatim u smesu za poh. Pržite u ulju. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti