Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNJENA, PA POHOVANA PILETINA: Zbog drugačije smese za poh belo meso će biti sočnije

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Svi vole pohovano meso, ali sada ga napunite sirom, pa ispohujete na drugačiji način.

Punjena, pa pohovana piletina.png Izvor: Printscreen/YT/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Ako volite piletinu, onda bolji ručak nećete napraviti. Napunite je sirom i paprikom, a zatim je ispohujte u potpuno drugačijem pohu. On se pravi tako što se belanca lepo umute, pa se dodaju žumanca i brašno. Smesa je penasta što piletinu čini sočnijom. Služite sa pomfritom za potpuni ugođaj. Možete da je punite i pečenom paprikom. 

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea 
  • 100 g paprike 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 4 jajeta 
  • 150 g brašna

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sir i papriku isecite na deblje trake, a meso isecite na tanke šnicle, pa izlupajte. Meso treba da bude baš tanko. Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte brašno (50 g) i žumanca. Dobro sjedinite mikserom. U meso stavite 3 trake sira i 3 trake paprike, pa urolajte. Zatvorite i sa strane. Uvaljajte u brašno (100 g), a zatim u smesu za poh. Pržite u ulju. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti