Palenta je jeftino jelo koje svi umeju da naprave. Glavni sastojci su voda i kukuruzno brašno, a ostale namirnice možete da dodajete po želji. Sada napravite palentu sa namazom od tunjevine i možete uživati u odličnom obroku i kada postite.
Sastojci:
- 300 g kukuruznog brašna
- 1,5 l vode
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika suvog začina
- 20 g putera
Za namaz:
- 240 g tunjevine u biljnom ulju
- 1 bareno jaje
- 100 g putera
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašika iseckanog crnog luka
- 1 kašičica senfa
- 50 g iseckanih zelenih maslina
Priprema:
Namaz od tunjevine: Puter penasto umutite, a jaje i tunjevinu usitnite, pa sve sjediniti. Dodajte pavlaku, senf i masline. Dobro izmešajte i ohladite.
Palenta: U ključalu vodu dodajte maslinovo ulje i suvi začin. Posudu sklonite s vatre, pa uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno. Dodajte parmezan, dobro promešajte, pa vratite na vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Vruću palentu sipajte u pleh i ohladite. Ohlađenu palentu istresite na dasku, isecite na kocke, pa prepecite na puteru. Na tople kocke od palente stavljajte po kašičicu namaza od tunjevine.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus