Palenta je jeftino jelo koje svi umeju da naprave. Glavni sastojci su voda i kukuruzno brašno, a ostale namirnice možete da dodajete po želji. Sada napravite palentu sa namazom od tunjevine i možete uživati u odličnom obroku i kada postite.
Sastojci:
- 300 g kukuruznog brašna
- 1,5 l vode
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika suvog začina
- 20 g putera
Za namaz:
- 240 g tunjevine u biljnom ulju
- 1 bareno jaje
- 100 g putera
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašika iseckanog crnog luka
- 1 kašičica senfa
- 50 g iseckanih zelenih maslina
Priprema:
Namaz od tunjevine: Puter penasto umutite, a jaje i tunjevinu usitnite, pa sve sjediniti. Dodajte pavlaku, senf i masline. Dobro izmešajte i ohladite.
Palenta: U ključalu vodu dodajte maslinovo ulje i suvi začin. Posudu sklonite s vatre, pa uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno. Dodajte parmezan, dobro promešajte, pa vratite na vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Vruću palentu sipajte u pleh i ohladite. Ohlađenu palentu istresite na dasku, isecite na kocke, pa prepecite na puteru. Na tople kocke od palente stavljajte po kašičicu namaza od tunjevine.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem