Zapecite podvarak sa krompirom i poslužite za ručak.

Ako nemate ideju šta da pripremate za posni ručak onda je ovaj recept odličan. Podvarak svi vole jer se pravi od omiljene zimske namirnice - kiselog kupusa. A uz to i zapečeni krompir, pa ne postoji ništa bolje. Kao dodatak već savršenom ručku poslužite posnu proju.
Sastojci:
- 1 veći crni luk
- 1 glavica kiselog kupusa
- 500 g krompira
- začinska paprika
- tucana ljuta paprika
- lovorov list
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Na ulju propržite na rezance sečen luk, dodajte na rezance sečen i kupus. Dinstajte dok ne omekne. Zatim dodajte lovorov list, zrna bibera i mlevenog biber, papriku slatku i tucanu ljutu kao i izdrobljen beli luk. Sve promešajte. Sklonite sa šporeta. Krompir isecite na kolutove, posolite, dodajte začinsku papriku, biber i beli luk u granulama. Promešajte, pa stavite preko kupusa. Pecite u rerni na 220°C oko 40-50 minuta.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.