Ako nemate ideju šta da pripremate za posni ručak onda je ovaj recept odličan. Podvarak svi vole jer se pravi od omiljene zimske namirnice - kiselog kupusa. A uz to i zapečeni krompir, pa ne postoji ništa bolje. Kao dodatak već savršenom ručku poslužite posnu proju

Sastojci:

  • 1 veći crni luk
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 500 g krompira
  • začinska paprika
  • tucana ljuta paprika
  • lovorov list
  • 1 glavica belog luka

Priprema:

Na ulju propržite na rezance sečen luk, dodajte na rezance sečen i kupus. Dinstajte dok ne omekne. Zatim dodajte lovorov list, zrna bibera i mlevenog biber, papriku slatku i tucanu ljutu kao i izdrobljen beli luk. Sve promešajte. Sklonite sa šporeta. Krompir isecite na kolutove, posolite, dodajte začinsku papriku, biber i beli luk u granulama. Promešajte, pa stavite preko kupusa. Pecite u rerni na 220°C oko 40-50 minuta.

Izvor: bakinaidekinakuhinja