Ako nemate ideju šta da pripremate za posni ručak onda je ovaj recept odličan. Podvarak svi vole jer se pravi od omiljene zimske namirnice - kiselog kupusa. A uz to i zapečeni krompir, pa ne postoji ništa bolje. Kao dodatak već savršenom ručku poslužite posnu proju.
Sastojci:
- 1 veći crni luk
- 1 glavica kiselog kupusa
- 500 g krompira
- začinska paprika
- tucana ljuta paprika
- lovorov list
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Na ulju propržite na rezance sečen luk, dodajte na rezance sečen i kupus. Dinstajte dok ne omekne. Zatim dodajte lovorov list, zrna bibera i mlevenog biber, papriku slatku i tucanu ljutu kao i izdrobljen beli luk. Sve promešajte. Sklonite sa šporeta. Krompir isecite na kolutove, posolite, dodajte začinsku papriku, biber i beli luk u granulama. Promešajte, pa stavite preko kupusa. Pecite u rerni na 220°C oko 40-50 minuta.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus