Vruće lepinje punjene sirom su odlične za doručak. Umesite testo bez kvasca, tako što ćete dodati sodu bikarbonu. Mekoću testa, kao i lepinja omogućuje grčki jogurt koji dodajte. Brzinski se prave tako da vam neće oduzeti puno vremena, a uspeva i onima koji nikada nisu mesili testo jer je vrlo lako. 

Sastojci:

Za testo:

  • 250 g grckog jogurta (ili pavlake)
  • 1 kašičica sode
  • 1 jaje
  • 400 g brašna
  • 30 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli

Za nadev:

  • 150 g sira 
  • so
  • 1 jaje

Još:

  • oko 40 g putera 

Priprema:

Jogurt i sodu pomešajte, pa ostavite 15 minuta. Zatim dodajte jaje i ulje, sjedinite, pa sipajte prosejano brašno. Umesite testo, pokrijte i ostavite 15 minuta. Podelite na 6 delova i oblikujte loptice, pa ostavite 15 minuta. Zatim razvucite svaku, premažite natevom, sklopite i opet razvucite. Nadev se pravi tako što sjedinite sve sastojke. Ispecite u tiganju, pa premažite dok su vruće puterom. 

Izvor: cooking