Vruće lepinje punjene sirom su odlične za doručak. Umesite testo bez kvasca, tako što ćete dodati sodu bikarbonu. Mekoću testa, kao i lepinja omogućuje grčki jogurt koji dodajte. Brzinski se prave tako da vam neće oduzeti puno vremena, a uspeva i onima koji nikada nisu mesili testo jer je vrlo lako.
Sastojci:
Za testo:
- 250 g grckog jogurta (ili pavlake)
- 1 kašičica sode
- 1 jaje
- 400 g brašna
- 30 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Za nadev:
- 150 g sira
- so
- 1 jaje
Još:
- oko 40 g putera
Priprema:
Jogurt i sodu pomešajte, pa ostavite 15 minuta. Zatim dodajte jaje i ulje, sjedinite, pa sipajte prosejano brašno. Umesite testo, pokrijte i ostavite 15 minuta. Podelite na 6 delova i oblikujte loptice, pa ostavite 15 minuta. Zatim razvucite svaku, premažite natevom, sklopite i opet razvucite. Nadev se pravi tako što sjedinite sve sastojke. Ispecite u tiganju, pa premažite dok su vruće puterom.
Izvor: cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus