Ako volite pitu sa bundevom svideće vam se i hleb iz tiganja. U testo dodajte ispasiranu bundevu, pa ispecite. Brzo i lako se pravi, a ni testo ne morate da mesite, već da špatulom dobro sjedinite. Izgleda kao proja, a ukus je bolji. Isprobajte obavezno.
Sastojci:
- 220 g bundeve
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 kašicica suvog kvasca
- 250 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika maslinvoog ulja
Priprema:
Skuvajte bundevu i ispasirajte. Dodajte šećeri i kvasac, promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira. Zatim sipajte brašno i so, pa špatulom promešajte. Dodajte ulje i opet lepo sjedinite špatuom. Pokrijte i ostavite da se smesa udvostruči. Prebacite na pobrašnjenu površinu i malo premesite. Rukama napravite krug debljine oko 1 cm i stavite u tiganj u koji ste sipali ulje. Poklopite i pecite 5-7 minuta. Premažite uljem, pa okrenite i pecite poklopljeno oko 3-5 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus