Ako volite pitu sa bundevom svideće vam se i hleb iz tiganja. U testo dodajte ispasiranu bundevu, pa ispecite. Brzo i lako se pravi, a ni testo ne morate da mesite, već da špatulom dobro sjedinite. Izgleda kao proja, a ukus je bolji. Isprobajte obavezno. 

Sastojci: 

  • 220 g bundeve 
  • 1 jaje 
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašicica suvog kvasca 
  • 250 g brašna 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 kašika maslinvoog ulja

Priprema:

Skuvajte bundevu i ispasirajte. Dodajte šećeri i kvasac, promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira. Zatim sipajte brašno i so, pa špatulom promešajte. Dodajte ulje i opet lepo sjedinite špatuom. Pokrijte i ostavite da se smesa udvostruči. Prebacite na pobrašnjenu površinu i malo premesite. Rukama napravite krug debljine oko 1 cm i stavite u tiganj u koji ste sipali ulje. Poklopite i pecite 5-7 minuta. Premažite uljem, pa okrenite i pecite poklopljeno oko 3-5 minuta.