Umesite testo i naparavite najmekšu pogaču koju možete da služite kad su praznici ili na večeri sa prijateljima. Uz nju servirajte sireve, kajmak, šunku... Miris pogače će okupiti celu porodicu za stolom i posle dužeg vremena ćete svi zajednom doručkovati ili večerati. Nemojte da brinete sve i ako ste neiskusna domaćica jer se testo lako mesi, a posle ga samo podelite na 7 delova i stavite u tepsiju.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 25 g kvasca
- 400 ml mleka
- 100 g jogurta
- 60 g istopljenog putera
- 1 jaje
- 1 žumance + 10 ml mleka
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- susam
Priprema:
U činiji pomešajte zagrejano mleko, jogurt, jaje, šećer, kvasac i 400 g prosejanog brašna. Dobro promešajte. Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite 30 minuta da se aktivira kvasac. Zatim dodajte so, istopljeni puter i preostalo prosejano brašno. Umesite testo. Podelite na 7 delova i oblikujte loptice. Poređajte ih u pleh podmazan uljem ili puterom. Pokrijte tepsiju plastičnom folijom i ostavite da se diže 30 minuta. Onda ga premažite umućenm žumancetom i mlekom. Pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus