Niste sigurni u svoje kulinarske sposobnosti, a želite da se pokažete kao izvrsna domaćica. Ništa ne brinite i napravite ovu divnu pogaču u svega par koraka. Umesite testo i sve posle toga je lako. Podeli se na 16 delova, a oblikovanje na slici deluje baš komplikovano, a više je nego jednostavno. Ova pogača će svakoga ostaviti bez teksta i izgledom i ukusom, a vi ćete je napraviti očas posla.
Dodavanje sirćeta u testo čini da ono bolje naraste, a daje mu i poseban šmek.
Sastojci:
- 1 kvasac
- 500 ml mleka
- 2-3 kašike jogurta
- 4 jaja
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 1 kašika sirćeta
- 100 g putera
- oko 1,2 kg brašna
Priprema:
Kvasac rastopite u toplom mleku sa kašičicom šećera. Kada se aktivira dodajte jogurt, jaja, ulje i sirće. Sve sjedinite, pa dodajte brašno i so. Umesite glatko testo. Podelite na 16 delova (8 treba da bude od 180 g, a preostalih 8 od 80 g). Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite veće lopticu testa i premažite istopljenim puterom 3/4 testa. Od polovine kruga do kraja isecite, pa napravite proreze na tom delu koji nije namaza. Urolajte da dobijete kornet. Poređajte u krug u tepsiju, pa isto tako uradite i sa manjim testom, samo što tu premažete celo testo i ne pravite proreze. Njega stavite u sredinu. Premažite sa 2 umućena žumanceta i pospite semenkama. Pecite na 180°C oko 40-50 minuta. Premažite puterom vruću pogaču.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem