Losos ne samo da je ukusan nego je i nutritivno kompletna namirnica. To ga izdvaja od svih drugih riba, ali i ostalih namirnica. Jako je zdravo jesti lososa bar 2x nedeljno, ali ako niste u mogućnosti dovoljno je i povremeno. Ovaj recept će se posebno svideti ljubiteljima začinjene hrane.
Sastojci:
- oko 400 g fileta lososa
- čili začin (nije obavezan)
- oko 3-4 kašike maslinovog ulja
- beli luk u prahu (ili 2 čena belog luka)
Priprema:
Losos operite, pa ubrusom pokupite višak vode. Začinite ga i prelijte sa uljem. Ostavite ga najmanje 30 minuta u marinadi. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus