Losos ne samo da je ukusan nego je i nutritivno kompletna namirnica. To ga izdvaja od svih drugih riba, ali i ostalih namirnica. Jako je zdravo jesti lososa bar 2x nedeljno, ali ako niste u mogućnosti dovoljno je i povremeno. Ovaj recept će se posebno svideti ljubiteljima začinjene hrane.
Sastojci:
- oko 400 g fileta lososa
- čili začin (nije obavezan)
- oko 3-4 kašike maslinovog ulja
- beli luk u prahu (ili 2 čena belog luka)
Priprema:
Losos operite, pa ubrusom pokupite višak vode. Začinite ga i prelijte sa uljem. Ostavite ga najmanje 30 minuta u marinadi. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: cooking
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom