Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJA SRPSKA PITA - CARSKA: Naučite da je napravite brzo i lako po bakinom receptu

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Carska pita je odlična kao predjelo za novogodišnje i božićne praznike.

Carska pita.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Carska pita je jedna od najboljih srpskih pita. Ovu pitu kao i gibanicu mnogi vole da jedu jer se lagano sprema. Ako ste tek počeli da kuvate onda se prvo odličite za carsku pitu jer će vam uspeti iz prve. Samo pomešate sastojke i stavite da se zapeče. 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml maslinovog ulja 
  • 200 ml jogurta
  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g kačkavalja 
  • 150 g kockice feta sira
  • 4 jajeta 
  • 4 kisela krastavčića 
  • 1 veća kisela paprika 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Umutite jaja, dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zatim sipajte ulje, jogurt, kiselu pavlaku, rendan kačkavalj, seckane krastavčiće i papriku i kockice fete. Sve lagano promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Poravnajte i pecite na 220°C oko 40 minuta. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti