Carska pita je jedna od najboljih srpskih pita. Ovu pitu kao i gibanicu mnogi vole da jedu jer se lagano sprema. Ako ste tek počeli da kuvate onda se prvo odličite za carsku pitu jer će vam uspeti iz prve. Samo pomešate sastojke i stavite da se zapeče. 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml maslinovog ulja 
  • 200 ml jogurta
  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g kačkavalja 
  • 150 g kockice feta sira
  • 4 jajeta 
  • 4 kisela krastavčića 
  • 1 veća kisela paprika 

Priprema:

Umutite jaja, dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zatim sipajte ulje, jogurt, kiselu pavlaku, rendan kačkavalj, seckane krastavčiće i papriku i kockice fete. Sve lagano promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Poravnajte i pecite na 220°C oko 40 minuta. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja