Carska pita je jedna od najboljih srpskih pita. Ovu pitu kao i gibanicu mnogi vole da jedu jer se lagano sprema. Ako ste tek počeli da kuvate onda se prvo odličite za carsku pitu jer će vam uspeti iz prve. Samo pomešate sastojke i stavite da se zapeče.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 100 g kisele pavlake
- 100 g kačkavalja
- 150 g kockice feta sira
- 4 jajeta
- 4 kisela krastavčića
- 1 veća kisela paprika
Priprema:
Umutite jaja, dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zatim sipajte ulje, jogurt, kiselu pavlaku, rendan kačkavalj, seckane krastavčiće i papriku i kockice fete. Sve lagano promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Poravnajte i pecite na 220°C oko 40 minuta.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus