Čupavci su najsočnije i najukusnije kokos kocke koje se pojedu u jednom zalogaju. Odlično su posluženje za praznike jer ne postoji osoba koja ne voli kokos. Sada ih napravite urolane, a sem u kokos uvaljajte i u mlevene orahe. Svi će biti oduševljeni ovim mekanim sitnim kolačima

Sastojci: 

Za biskvit: 

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike vruće vode
  • 140 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo

Za fil:

  • 2 jajeta
  • 80 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 200 g maslaca

Za preliv:

  • 200 ml mleka
  • 200 g čokolade
  • 30-40 g šećera
  • 100 g maslaca

Za dekoraciju:

  • 200 g oraha
  • 200 g kokosa

Priprema:

Umutite 2 jajata, pa dodajte 50 g šećera, lepo sjedinite. Zatim sipajte 1 kašiku ulja, 1 kašiku vruće vode i promešajte. Dodajte 70 g prosejanog brašna sa jednom kašičicom praška za pecivo. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite na 180°C oko 10 minuta. Od preostale količine sastojaka ispecite još jedan biskvit. 

Jaja umutite sa šećerom i kuvajte na pari oko 5-6 minuta, konstantno mešajte. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ohladite fil, pa dodajte maslac sobne temperature i umutite. Podelite na 2 dela i premažite oba biskvita filom. Isecite na manje pravouganike i urolajte. 

Sve sastojke za preliv sipajte u šerpu i kuvajte dok se ne istope i sjedine. Svaku rolnicu ubacite u čokoladni preliv, pa uvaljajte u kokos ili mlevene orahe. 

Izvor: šerpica