Tako sočan i lagan topi se u ustima.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 300g šećera + 5 kašika
  • 150g brašna + 5 kašika
  • 150g kokosa + još malo za posipanje
  • 1/2 litra mleka + 2 šolje
  • margarin
  • šlag ili rendana čokolada za dekoraciju

Priprema:

Kora: Umutiti 5 belanaca, 200g šećera, 150g brašna i 150g kokosa. Istresti smesu u pleh od rerne (manji) i peći na 180 stepeni. Kada se kora ohladi preliti sa 2 šolje vrućeg mleka.

Fil: Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, zatim skuvati u pola litra mleka dok se ne zgusne kao puding. U ohlađen fil dodati 1 umućen margarin sa 100g šećera (šećer i ne mora ako ne volite previše slatko).

Fil premažite preko kore i odozgo pospite kokosom i rendanom čokoladom. Ukoliko ne želite kokos odozgo možete staviti i šlag preko fila.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Stvarukusa.rs