Tako sočan i lagan topi se u ustima.
Sastojci:
- 5 jaja
- 300g šećera + 5 kašika
- 150g brašna + 5 kašika
- 150g kokosa + još malo za posipanje
- 1/2 litra mleka + 2 šolje
- margarin
- šlag ili rendana čokolada za dekoraciju
Priprema:
Kora: Umutiti 5 belanaca, 200g šećera, 150g brašna i 150g kokosa. Istresti smesu u pleh od rerne (manji) i peći na 180 stepeni. Kada se kora ohladi preliti sa 2 šolje vrućeg mleka.
Fil: Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, zatim skuvati u pola litra mleka dok se ne zgusne kao puding. U ohlađen fil dodati 1 umućen margarin sa 100g šećera (šećer i ne mora ako ne volite previše slatko).
Fil premažite preko kore i odozgo pospite kokosom i rendanom čokoladom. Ukoliko ne želite kokos odozgo možete staviti i šlag preko fila.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom