Kada vam treba neka fantastična torta za specijalnu priliku vi napravite ovu. Troslojna torta neverovatnog ukusa koja se lako pravi. Ima i kuvanja i pečenja, ali nije komplikovana i ne oduzima puno vremena. Niko neće moći da poveruje da nije kupovna koliko dobro izgleda. 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jajeta 
  • 60 g šećera 
  • 80 g brašna 
  • 35 g kakaoa 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 1 kašičica ekstrka ruma
  • 50 ml vode  

Za fil:

  • 4 žumanca 
  • 200 ml mleka 
  • 200 g putera 
  • 50 g šećera 
  • 160 g šećera u prahu 
  • 25 g brašna 

Za sirup:

  • 80 ml vode 
  • 50 g šećera 
  • 1 kašika ekstrakta ruma 

Za dekoraciju:

  • 300 ml slatke pavlake 
  • 40 g šećera 
  • 50 g čokolade 

Priprema:


Za biskvit: Umutite kratko belanca, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. U drugoj posudi žicom sjedinte žumanca, vodu i rum. Dodajte u belanca i nastavite da mutite. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodajte u belanca i umutite dok se ne sjedini. Sipajte u tepsiju koju ste premazali puterom i pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Za sirup: U šerpicu sipajte vodu, šećer i rum. Kada krene da vri sklonite sa vatre i premažite biskvit. 

Za fil: Žumanca umutite sa šećerom. Postepeno dodajte šećer u prahu, mleko i brašno. Dobro umutite posle svakog dodavanja, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Umutite puter, pa postepeno dodajte fil i mikserom sve dobro sjedinite. Sipajte fil preko kore. 

Za dekoraciju: Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Premažite preko fila i stavite u frižider na 2 sata. Izrendajte čokoladu preko.