Ako želite neku jednostavnu i laganu za pripremu tortu onda napravite ovu troslojnu koja će oduševiti sve.

Kada vam treba neka fantastična torta za specijalnu priliku vi napravite ovu. Troslojna torta neverovatnog ukusa koja se lako pravi. Ima i kuvanja i pečenja, ali nije komplikovana i ne oduzima puno vremena. Niko neće moći da poveruje da nije kupovna koliko dobro izgleda.
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jajeta
- 60 g šećera
- 80 g brašna
- 35 g kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrka ruma
- 50 ml vode
Za fil:
- 4 žumanca
- 200 ml mleka
- 200 g putera
- 50 g šećera
- 160 g šećera u prahu
- 25 g brašna
Za sirup:
- 80 ml vode
- 50 g šećera
- 1 kašika ekstrakta ruma
Za dekoraciju:
- 300 ml slatke pavlake
- 40 g šećera
- 50 g čokolade
Priprema:
Za biskvit: Umutite kratko belanca, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. U drugoj posudi žicom sjedinte žumanca, vodu i rum. Dodajte u belanca i nastavite da mutite. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodajte u belanca i umutite dok se ne sjedini. Sipajte u tepsiju koju ste premazali puterom i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Za sirup: U šerpicu sipajte vodu, šećer i rum. Kada krene da vri sklonite sa vatre i premažite biskvit.
Za fil: Žumanca umutite sa šećerom. Postepeno dodajte šećer u prahu, mleko i brašno. Dobro umutite posle svakog dodavanja, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Umutite puter, pa postepeno dodajte fil i mikserom sve dobro sjedinite. Sipajte fil preko kore.
Za dekoraciju: Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Premažite preko fila i stavite u frižider na 2 sata. Izrendajte čokoladu preko.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.