Polako kreće novogodišnja euforija. Već je vreme da se kiti jelka, ali i da se priprema meni za najluđu noć. Pored ruske salate i pečenja koji su obavezni u svakoj porodici na svečanoj trpezi, osmislite i kakva predjela, ali i kolače želite da servirate. Ako vam dolaze i prijatelji na večeru onda osmislite i sitne zalogaje koji ne samo da su ukusni, nego su i dekorativni.
A na slatki sto izvadite čuvene kokos kolače kojima niko neće moći da odoli. Rafaelo se pravi brzo i lako, a i nekako liči na sneg, pa će istinski dočarati zimsku čaroliju.
Sastojci:
- 200 g putera, sobne temperature
- 100 g bele čokolade
- 210 g neutralne tečne pavlake
- 16 ml kondenzovanog nezaslađenog mleka
- 130 g šećera
- 100 g lešnika
- 400 g kokosovog brašna + 200 g za dekoraciju
Priprema:
Čokoladu izlomite na kockice, pa dodajte zagrejanu pavlaku i kondeznzovano mleko i dobro sjedinite. Pavlaku i mleko zagrejte do tačke ključanja. Zatim dodajte puter i šećer, promešajte, pa dodajte kokosovo brašno i celu smesu dobro sjedinite. Oblikujte kugle, veličine oraha, u sredinu stavite 1 lešnik, opet oblikujte kuglicu, pa ih uvaljajte u kokos.
Recept poslala Sunčica Stanković
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus