Polako kreće novogodišnja euforija. Već je vreme da se kiti jelka, ali i da se priprema meni za najluđu noć. Pored ruske salate i pečenja koji su obavezni u svakoj porodici na svečanoj trpezi, osmislite i kakva predjela, ali i kolače želite da servirate. Ako vam dolaze i prijatelji na večeru onda osmislite i sitne zalogaje koji ne samo da su ukusni, nego su i dekorativni.
A na slatki sto izvadite čuvene kokos kolače kojima niko neće moći da odoli. Rafaelo se pravi brzo i lako, a i nekako liči na sneg, pa će istinski dočarati zimsku čaroliju.
Sastojci:
- 200 g putera, sobne temperature
- 100 g bele čokolade
- 210 g neutralne tečne pavlake
- 16 ml kondenzovanog nezaslađenog mleka
- 130 g šećera
- 100 g lešnika
- 400 g kokosovog brašna + 200 g za dekoraciju
Priprema:
Čokoladu izlomite na kockice, pa dodajte zagrejanu pavlaku i kondeznzovano mleko i dobro sjedinite. Pavlaku i mleko zagrejte do tačke ključanja. Zatim dodajte puter i šećer, promešajte, pa dodajte kokosovo brašno i celu smesu dobro sjedinite. Oblikujte kugle, veličine oraha, u sredinu stavite 1 lešnik, opet oblikujte kuglicu, pa ih uvaljajte u kokos.
Recept poslala Sunčica Stanković
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem