Umesto oblandi i mađarica očarajte goste sitnim kolačima koje neće moći da prestanu da jedu. Podloga je od kikirikija i susama, a zatim se prelijte prvo crnom čokoladom, pa kada okrenete kolač i belom. Priprema je toliko jednostavna da možete i sat vremena pred slavu da pripremite, ako vidite da vam fali još kolača. 

Sastojci:

  • 400 g kikirikija 
  • 200 g susama 
  • 8-9 kašika meda
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g crne čokolade
  • 4 kašike ulja

Priprema:

Kikiriki usitnite u blenderu, a zatim i proprženi susam. Pomešajte i dodajte med u tu smesu. Dobro sjedinite, pa sipajte u pleh obložen pek papirom. Utisnite čašom. Istopite crnu čokoladu sa 2 kašike ulja i sipajte preko kolača. Ostavite jednu kašiku glazure za dekoraciju. Ohladite u frižider, a zatim okrenite kolač i prelijte sa belom čokoladom koju ste istopili sa 2 kašike ulja. Išarajte crnom čokoladom i stavite u frižider.