Umesto oblandi i mađarica očarajte goste sitnim kolačima koje neće moći da prestanu da jedu. Podloga je od kikirikija i susama, a zatim se prelijte prvo crnom čokoladom, pa kada okrenete kolač i belom. Priprema je toliko jednostavna da možete i sat vremena pred slavu da pripremite, ako vidite da vam fali još kolača.
Sastojci:
- 400 g kikirikija
- 200 g susama
- 8-9 kašika meda
- 200 g bele čokolade
- 200 g crne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
Kikiriki usitnite u blenderu, a zatim i proprženi susam. Pomešajte i dodajte med u tu smesu. Dobro sjedinite, pa sipajte u pleh obložen pek papirom. Utisnite čašom. Istopite crnu čokoladu sa 2 kašike ulja i sipajte preko kolača. Ostavite jednu kašiku glazure za dekoraciju. Ohladite u frižider, a zatim okrenite kolač i prelijte sa belom čokoladom koju ste istopili sa 2 kašike ulja. Išarajte crnom čokoladom i stavite u frižider.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus