Savršene tanke korice i čokoladni krem... Probajte ovaj ukusni mađarski specijalitet!
Potrebno je:
Testo:
- 600 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 g putera (margarina)
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 6 kašika kisele pavlake
Fil:
- 200 g šećera
- 1 l mleka
- 200 g brašna
- 100 g čokolade
- 200 g putera
Priprema
1. Pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodati puter, a zatim i jaja i kiselu pavlaku. Sjedinite sastojke i ostaviti malo na hladnom.
2. Podeliti testo na pet loptica i svaku lopticu razvaljati na tanko (veličine velike tepsije). Peći na obrnutoj strani tepsije, na papiru za pečenje. Paziti da ne porumeni.
3. Staviti na šporet mleko i dodati komadiće čokolade. Pustiti da provri.
4. Brašno i šećer razmutiti sa malo hladnog mleka, pa sipati u vrelo čokoladno mleko. Kuvati, uz mešanje, nekoliko minuta (kada je teško napraviti pun krug varjačom, fil je kuvan).
5. Skinuti sa šporeta i dodati tanko isečen puter. Mešati dok se ne istopi.
6. Ohlađene kore filovati mlakim filom. Kolač ostaviti na hladnom da se stegne.
7. Preliti čokoladnom glazurom (na pari rastopite 150g čokolade za kuvanje i 120g putera).
Prijatno!
Izvor: yumama.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus