Nikad jednostavnija torta od sastojaka koje svi volite. Umesto patišpanja poređajte keks, zatim maskarpone fil, pa preko piškote. Između piškota sipajte nutela fil, a sve to ukrasite čokoladom. Kada se ohladi poslužite gostima ili počastite sebe kada vam se jede nešto slatko.
Sastojci:
- 250 g maskarponea
- 3 kašike šećera u prahu
- 400 ml slatke pavlake
- 3 kašike nutele
- 160 g keksa
- 100 g piškota
- bela čokolada
- mlečna čokolada
Priprema:
Umutite maskarpone, slatku pavlaku (200 ml) i šećer u prahu. Poređajte ptit ber umočen u mleko. Dva reda keksa poređajte. Sipajte beli fil od maskarpone fila i preko stavite piškote umočene u mleko. Napravite razmak između piškota. Umutite preostalu slatku pavlaku i dodajte nutelu, pa promešajte. Sipajte pomoću šprica za kolače dobijenu smesu između piškota. Stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite istopljenom belom i mlečnom čokoladom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom