Za ovaj kolač je potrebno obično i čokoladno testo. Kada se ispeče premaže se džemom i pospe kokosom. To je sva nauka. Brzo se i lako prave, a ukus je neverovatan. Možete da poslužite kada su slave ili praznici. Garantujemo da će svi uzeti da probaju.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 80 g šećera
- 70 ml ulja
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 230-240g brašna
- prstohvat vanilinog šećera
- džem
- kokos
Priprema:
U jaja dodajte vanilin šećer i šećer i umutite. Zatim sipajte ulje, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo. Podelite na 2 dela i u jedan dodajte kakao. Premesite da se lepo sjedini. Zatim u i svetlo i tamno testo podelite na 2 dela i razvucite oklagijom sva 4 dela. Slažite jedno na drugo (belo, crno, belo, crno). Stavite u pleh obložen pek papirom i izbockajte viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Premažite džemom dok je vruće i pospite kokosom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus