Za ovaj kolač je potrebno obično i čokoladno testo. Kada se ispeče premaže se džemom i pospe kokosom. To je sva nauka. Brzo se i lako prave, a ukus je neverovatan. Možete da poslužite kada su slave ili praznici. Garantujemo da će svi uzeti da probaju.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 80 g šećera
- 70 ml ulja
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 230-240g brašna
- prstohvat vanilinog šećera
- džem
- kokos
Priprema:
U jaja dodajte vanilin šećer i šećer i umutite. Zatim sipajte ulje, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo. Podelite na 2 dela i u jedan dodajte kakao. Premesite da se lepo sjedini. Zatim u i svetlo i tamno testo podelite na 2 dela i razvucite oklagijom sva 4 dela. Slažite jedno na drugo (belo, crno, belo, crno). Stavite u pleh obložen pek papirom i izbockajte viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Premažite džemom dok je vruće i pospite kokosom.
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom
Goveđi gulaš sa domaćim knedlama