Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOŽIĆNI POLUMESEC KEKSIĆ: Napravite testo, oblikujte, pa dobro uvaljajte u čokoladu sa kikirikijem

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Neobični, a prelepi kolačići od testa preliveni čokoladom mogu da se služe u svim prilikama.

Čokoladni kolačići u obliku polumeseca .png Izvor: Printscreen/YT/sweet Arabic recipes

Kolačići od testa umočeni u čokoladu su odlični ako pravite neko okupljanje, bilo da vam dolaze prijatelji na večeru ili da želite porodično veče. Svima će se dopasti, testo se pravi lako, a posle se samo umače u čokoladu u koju ste dodali kikiriki ili bademe. Oblik polumeseca im daje prazničnu notu, pa možete da ih služite i za Božić i Novu godinu. 

Sastojci:

  • 100 g putera
  • 80 g šećera
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja 
  • 8 g vanilin šećera
  • 5 g praška za pecivo
  • 100 g kukuruznog skroba
  • 250 g brašna 
  • 250 g crne čokolade
  • 100 g seckanih badema ili kikirikija

Možda će vas zanimati

Priprema:

Puter, šećer, jaje, ulje i vanilin šećer umutite. Zatim dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo, pa umesite testo. Stavite u frižider 10 minuta. Testo stavite na pek papir, pa ga preklopite još jednim pek papirom. Razvucite testo i napravite oblik polumeseca pomoću okrugle modle. Ređajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 10-15 minuta. Istopite čokoladu, pa ubacite u nju seckane bademe ili kikiriki. Umočite keks i ređajte na rešetku. Ohladite da se čokolada stegne i spremni su. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti