Kolačići od testa umočeni u čokoladu su odlični ako pravite neko okupljanje, bilo da vam dolaze prijatelji na večeru ili da želite porodično veče. Svima će se dopasti, testo se pravi lako, a posle se samo umače u čokoladu u koju ste dodali kikiriki ili bademe. Oblik polumeseca im daje prazničnu notu, pa možete da ih služite i za Božić i Novu godinu.
Sastojci:
- 100 g putera
- 80 g šećera
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- 8 g vanilin šećera
- 5 g praška za pecivo
- 100 g kukuruznog skroba
- 250 g brašna
- 250 g crne čokolade
- 100 g seckanih badema ili kikirikija
Priprema:
Puter, šećer, jaje, ulje i vanilin šećer umutite. Zatim dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo, pa umesite testo. Stavite u frižider 10 minuta. Testo stavite na pek papir, pa ga preklopite još jednim pek papirom. Razvucite testo i napravite oblik polumeseca pomoću okrugle modle. Ređajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 10-15 minuta. Istopite čokoladu, pa ubacite u nju seckane bademe ili kikiriki. Umočite keks i ređajte na rešetku. Ohladite da se čokolada stegne i spremni su.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus