Kada pripremate testo za ove uvijene kiflice ne morate da čekate da nadođe. Samo pomešajte sastojke i umesite testo, pa ga podelite. Uvijte kiflice, uvaljajte u šećer i pecite. Grčki jogurt daje testu posebnu mekoću, pa će kiflice i sutradan biti fenomenalnog ukusa. Ako želite možete da ih umačete u nutelu ili džem

Sastojci:

  • 150 g grčkog jogurta
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • 60 g ulja
  • 310 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • so

Još:

  • 50 g šećera

Priprema:

U grčki jogurt dodaje jaje, so, šećer i umutite. Zatim sipajte ulje, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo, pa napravite valjkasti oblik. Podelite na komade težine 25 g. Svaki deo testa razvucite u obliku gliste, pa krajeve savijte na dole. Napravite kao pletenicu, uvrtite oba kraja testa i pritisnite na dnu.Zatim uvaljajte u šećer i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na 180°C oko 18 minuta.