Kada pripremate testo za ove uvijene kiflice ne morate da čekate da nadođe. Samo pomešajte sastojke i umesite testo, pa ga podelite. Uvijte kiflice, uvaljajte u šećer i pecite. Grčki jogurt daje testu posebnu mekoću, pa će kiflice i sutradan biti fenomenalnog ukusa. Ako želite možete da ih umačete u nutelu ili džem.
Sastojci:
- 150 g grčkog jogurta
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 60 g ulja
- 310 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- so
Još:
- 50 g šećera
Priprema:
U grčki jogurt dodaje jaje, so, šećer i umutite. Zatim sipajte ulje, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo, pa napravite valjkasti oblik. Podelite na komade težine 25 g. Svaki deo testa razvucite u obliku gliste, pa krajeve savijte na dole. Napravite kao pletenicu, uvrtite oba kraja testa i pritisnite na dnu.Zatim uvaljajte u šećer i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na 180°C oko 18 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus