Jednostavan kolač od 4 sastojka koje možete da poslužite uz kafu, ali i na slavama ili kad su praznici. Priprema je nikad lakša, uspećete da napravite iz provg pokušaja, a sastojci su jeftini. Uglavnom sve imate kod kuće. U vodi otopite šećer, pa pomešajte sa rastopljenim gustinom. Kada podelite na 2 dela u jedan dodate ekstrakt jagode, pa sipajte u pleh deo po deo. I to je sve.
Sastojci:
- 2 l vode
- 20 kašika šećera
- 200 g gustina
- 5 kapi ekstrakta od jagode ili maline
Priprema:
U 1,5 l vode dodajte šećera i stavite da provri. U drugoj posudi razmutite gustin sa 1/2 l vode. Kada voda sa šećerom provri dodajte joj rastopljeni gustin i promešajte. Treba da vri nekoliko minuta (5-7). U jednu polovinu, dodati malo ekstrakta. U tepsiju, nakvašenu hladnom vodom, sipajte: beli (bezbojni) deo i ostaviti malo da se ohladi oko minut, pa onda sipajte obojeni deo. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim stavite u frižider. Ako imate malo naseckanih oraha ili lešnika nećete ga pokvariti, a može i bez toga.
Recept poslala Tanja Đorđević
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način