Od mekanog testa napravite keks koji ćete puniti kuvanim kondenzovanim mlekom, pa ga uvaljati u kokos. Testo se brzo mesi, a uspeva svima, ne morate da čekate ni da nadođe. Kada ga razvučete stavite u zamrzivač 10 minuta i to je sve. Možete da ga punite nutelom ili džemom, a umesto kokosa možete da koristite i mlevene orahe. Napravite kombinaciju koja vama najviše odgovara i uživajte u ukusu.
Sastojci:
- 120 g putera
- 50 g šećera
- 2 žumanceta
- 30 ml toplog mleka
- 120 g kukuruznog skroba
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 130 g brašna
Za punjenje:
- kondenzovano mleko
- kokos
Priprema:
Umutite puter, pa dodajte žumanca i nastavite da mutite. Zatim dodajte šećer i mleko, pa lepo sjedinite mikserom. Dodajte skorb, vanilin šećer, prašak za pecivo. Špatulom promešajte, pa sipajte so i brašno i umesite testo. Razvucite tanko na pek papiru, pa stavite na pleh i u zamrzivač na 10 minuta. Čašom vadite oblike. Poređajte na pleh i pecite na 170°C oko 10 minuta. Polovinu keksića premažite kuvanim kondenzovanim mlekom, a drugom polovinom preklopite. Premažite i sa strane i uvaljajte u kokos.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese