Najlakša priprema svečane torte. Sve što vam je potreno je keks, par sastojaka za fil i šlag. Ne peče se, pa ne oduzima puno vremena niti stajanja pored šporeta. Kondendzovano mleko možete da zamenite sa nutelom za možda malo bolji ukus. 

Sastojci:

  • 600 g kisele pavlake 
  • 300 g kuvanog kondenzovanog mleka
  • 2 kesice kremfix-a
  • 250 g keksa 
  • 250 g kakao keksa 

Za dekoraciju:

  • 250 g maskarpone sira 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 100 g čokolade 
  • 100 g mlevenih oraha 
  • 100 g seckanih oraha 

Priprema:

Dno kalupa prečnika 26 cm obložite pek papirom. Vertikalno ređajte jedan krug keksa, premažite filom, pa drugi red keksa i tako u krug. Prvo ređajte svetliji, pa tamniji keks. Fil se pravi tako što umutite pavlaku, kondenzovano mleko i kemfix. Preostalim filom premažite vrh i stavite u frižider na 2 sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i premažite celu tortu. Ukrasite rendanom čokoladom i orasima.