Najlakša priprema svečane torte. Sve što vam je potreno je keks, par sastojaka za fil i šlag. Ne peče se, pa ne oduzima puno vremena niti stajanja pored šporeta. Kondendzovano mleko možete da zamenite sa nutelom za možda malo bolji ukus.
Sastojci:
- 600 g kisele pavlake
- 300 g kuvanog kondenzovanog mleka
- 2 kesice kremfix-a
- 250 g keksa
- 250 g kakao keksa
Za dekoraciju:
- 250 g maskarpone sira
- 50 g šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g seckanih oraha
Priprema:
Dno kalupa prečnika 26 cm obložite pek papirom. Vertikalno ređajte jedan krug keksa, premažite filom, pa drugi red keksa i tako u krug. Prvo ređajte svetliji, pa tamniji keks. Fil se pravi tako što umutite pavlaku, kondenzovano mleko i kemfix. Preostalim filom premažite vrh i stavite u frižider na 2 sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i premažite celu tortu. Ukrasite rendanom čokoladom i orasima.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća