U filmovima smo često gledali kako ljudi peku slez ili mančemolu na vatri ili ga stavljaju u toplu čokoladu. Sada umesto kupovnog brzo i lako vi možete da napravite ovaj slatkiš. Ovaj recept se razlikuje od originala jer u njega idu jabuke, ali ne sumnjamo da će vam se dopasti. 

Ako vam se dopadne ovaj recept, probajte i mančmelou tortu

Sastojci:

  • 6-7 jabuka
  • 1 belance
  • 80 g šećera u prahu
  • 25 g želatina
  • 100 ml vode

Priprema:

Jabuke prepolovite i očistite od semenki. Prebacite u tepsiju i pecite na 200°C oko 30 minuta. Skinite koricu i pire od jabuka kroz sito provucite da dobijete čistu smesu. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko 2-3 sata. Zatim dodajte belenaca i šećer u prahu, pa umutite. Želatin i vodu kuvajte do ključanja uz konstatno mešanje. Zatim postepeno sipajte u smesu od jabuka i belanca, pa mutite. Sipajte u vatrostalnu posudu koju ste obložili providnom folijom i stavite u frižider na 6-8 sati.