Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MANČMELOU OD JABUKE: Umesto da kupujete, naučite da napravite domaći slatkiš koji klinci obožavaju 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Isprobajte domaći mančmelou ili kolače od sleza od jabuke.

Mančmelou od jabuke .png Izvor: Printscreen/YT/Cookist wow

U filmovima smo često gledali kako ljudi peku slez ili mančemolu na vatri ili ga stavljaju u toplu čokoladu. Sada umesto kupovnog brzo i lako vi možete da napravite ovaj slatkiš. Ovaj recept se razlikuje od originala jer u njega idu jabuke, ali ne sumnjamo da će vam se dopasti. 

Ako vam se dopadne ovaj recept, probajte i mančmelou tortu

Sastojci:

  • 6-7 jabuka
  • 1 belance
  • 80 g šećera u prahu
  • 25 g želatina
  • 100 ml vode

Možda će vas zanimati

Priprema:

Jabuke prepolovite i očistite od semenki. Prebacite u tepsiju i pecite na 200°C oko 30 minuta. Skinite koricu i pire od jabuka kroz sito provucite da dobijete čistu smesu. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko 2-3 sata. Zatim dodajte belenaca i šećer u prahu, pa umutite. Želatin i vodu kuvajte do ključanja uz konstatno mešanje. Zatim postepeno sipajte u smesu od jabuka i belanca, pa mutite. Sipajte u vatrostalnu posudu koju ste obložili providnom folijom i stavite u frižider na 6-8 sati. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti