1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.


Sastojci:

1 šolja oljuštenih lešnika
340 g mlečne čokolade iseckane
2-3 kašike kanola ulja (može i suncokretovo)
3 kašike šećera
1 kašika kakaa
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašičica soli

2. Lešnike rasporedite na papiru za pečenje i pecite dok ne dobiju svetlo braon boju, oko 12-15 minuta.

3. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni.

4. Izmeljite ulje i lešnike u blenderu dok ne postane gusta homogena masa. Dodajte šećer, kakao, vanilu i so i meljite dok ne dobijete glatku masu. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i nastavite sa mlevenjem dok se ne dobije homogena masa.

5. Domaći krem od lešnika će u početku biti malo ređi, ali će vremenom postati gušća.

6. Krem prebacite u teglu i sačekajte da dostigne sobnu temperaturu pre nego što zatvorite teglu.

7. Ukoliko vremenom krem postane gušći, otopite ga u mikrotalasnoj rerni ili ponovo promešajte u blenderu dodajući malo ulja.