1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
2. Lešnike rasporedite na papiru za pečenje i pecite dok ne dobiju svetlo braon boju, oko 12-15 minuta.
3. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni.
4. Izmeljite ulje i lešnike u blenderu dok ne postane gusta homogena masa. Dodajte šećer, kakao, vanilu i so i meljite dok ne dobijete glatku masu. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i nastavite sa mlevenjem dok se ne dobije homogena masa.
5. Domaći krem od lešnika će u početku biti malo ređi, ali će vremenom postati gušća.
6. Krem prebacite u teglu i sačekajte da dostigne sobnu temperaturu pre nego što zatvorite teglu.
7. Ukoliko vremenom krem postane gušći, otopite ga u mikrotalasnoj rerni ili ponovo promešajte u blenderu dodajući malo ulja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus