1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
2. Lešnike rasporedite na papiru za pečenje i pecite dok ne dobiju svetlo braon boju, oko 12-15 minuta.
3. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni.
4. Izmeljite ulje i lešnike u blenderu dok ne postane gusta homogena masa. Dodajte šećer, kakao, vanilu i so i meljite dok ne dobijete glatku masu. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i nastavite sa mlevenjem dok se ne dobije homogena masa.
5. Domaći krem od lešnika će u početku biti malo ređi, ali će vremenom postati gušća.
6. Krem prebacite u teglu i sačekajte da dostigne sobnu temperaturu pre nego što zatvorite teglu.
7. Ukoliko vremenom krem postane gušći, otopite ga u mikrotalasnoj rerni ili ponovo promešajte u blenderu dodajući malo ulja.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom