1. Za testo: usitnite čokoladu i otopite je na pari. Penasto umutite maslac i dodajte čokoladu.Postepeno dodajte prah šećer, jaja i žumanca (na svakih pola minuta po jedno jaje ili 1 žumance). Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte, dodajte u smesu od jaja naizmenično sa mlevenim lešnicima. Umutite belanca u čvrst sneg i pažljivo dodajte u umućenu smesu. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom sa podmazanim dnom (prečnika 28 cm), poravnajte.
2. Pecite u zagrejanoj pećnici na 200 ºC oko 45 min. Odmah po pečenju izvrnite testo na rešetku. Presecite ga kada se ohladi dva puta vodoravno. Za fil stavite lešnike u tepsiju i pecite ih u rerni dok ljuska ne pukne. Pecite ih u zagrejanoj pećnici na 200 ºC oko 8 - 10 min.
Za fil: Izručite pečene lešnike u sito, ostavite ih malo da se ohlade i trljajte ih dok se ljuska ne skine. Ostavite 18 lešnika za ukrašavanje, ostale sameljite.
3. Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali bez šećera, za vreme hlađenja ga povremeno promešajte. Penasto umutite maslac i postepeno dodajte šećer u prahu.Pažljivo dodajte postepeno ohlađeni puding i mutite dok ne dobijete glatki krem (ukoliko se zgrudva, može se na pari otopiti). Sipajte 1/4 krema u špric sa zvezdastim nastavkom, a u ostatak krema sipajte mlevene lešnike i sjedinite.
4. Premažite sve tri kore filom i spojite ih, a potom premažite i rub torte. Ukrasite tortu kremom, koji ste odvojili u špric i dekorišite sa 18 lešnika. Tortu možete ukrasiti i klasičnom glazurom od čokolade i dekorisati lešnicima.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus