1. Rernu zagrejte na 190 stepeni. Kalup za mafine pouljite ili pripremite papirne korpice.
2. U veću posudu stavite 200 g brašna, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so i promešajte. U drugoj posudi promešajte banane, šećer, jaje i otopljeni margarin. Pomešajte smese sa bananama i brašnom, dobro promešajte i sipajte u kalupe za mafine.
3. Pomešajte smeđi šećer, 2 kašike brašna i cimet. Dodajte kašiku margarina i dobro promešajte. Ovu smesu dodajte preko mafina.
4. Pecite u zagrejanoj reerni oko 18-20 minuta. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni.
Posna pita sa plavim patlidžanom za Svetog Nikolu
Salata od krem sira, pršute i oraha za Novu godinu
Piletina sa kikirikijem i pirinčem
Praznični kolač od suvog voća
Kako da napravite čizburger čorbu