Kinder buedno torta je izdašna poslastica koja se pravi od omiljenih sastojaka i ne peče se. Bogatog ukusa i svečanog izgleda ulepšaće svaku svečanu trpezu. Ako prvi put slavite slavu ili ste tek počeli da učite da kuvate, nemojte da se ustručavate da probate ovaj recept, jer će vam sigurno uspeti.
"Kora" je od 2 različita keksa, a fil se pravi od maskarpone sira, nutele, mleka u prahu i slatke pavlake. Kada sve to spojite dobijete tortu prelepog izleda i ukusa čija vam priprema nije oduzela puno vremena.
Sastojci:
- 20 komada kakao keksa
- 50-60 komada običnog keksa
- 440 ml mleka
- 500 g nutele
- 600 ml slatke pavlake
- 50 g putera
- 4 kašike meda
- 240 g mleka u prahu
- 500 g mascarponea
- 100 g seckanih oraha
Priprema:
Umočite kakao keks u mleko (50 ml) i poređajte na dno pleha. Zatim sipajte nutelu preko (150 g). Običan mlečni keks umočite u mleko (150 ml) i poređajte preko. U slatku pavlaku (200 ml) dodajte med i puter i kuvajte dok se malo ne otopi. Zatim dodajte mleko u prahu i kuvajte dok se sve ne sjedini. Sipajte mleko (240 ml) i mešajte. Kada smesa postane glatka, sklonite sa šporeta i ohladite. Dodaje maskarpone sir (125 g), kao i orajte i sjedinite. Ohladite. Umutite slatku pavlaku (200 ml) sa maskarpone sirom (125 g). Dodajte smesu sa orasima i lepo sjedinite. Sipajte preko keksa, pa poređajte još jedan red keksa umočenog u mleko. Umutite slatku pavlaku (200 ml) sa maskarpone sirom (250 g) i dodajte nutelu (350 g). Sipajte preko keksa i ostavite da se ohladi u frižideru 4 sata.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem