Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SITNI KOLAČI “PTIČIJE MLEKO”: Ne peku se, a fil i kora se pripremaju na potpuno neočekivan način

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kada jednom napravite sitne čokoladne kolače nećete moći da zamislite slavu bez njih, ali i neku svečanu priliku.

Sitni čokoladni kolači koji se ne peku .png Izvor: Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Ovakve sitne kolače niste pravili do sada. Podloga je od belanaca, fil od žumanaca, a onda se uvaljaju u čokoladnu glazuru i stave u frižider da se stegnu. Neobičnog izgleda i pripreme sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za čokoladne štanglice koristite domaća jaja. 

Priprema je jednostavna jer sve što treba da uradite je da umutite sastojke i poređate u kalup. Nema pečenja kora, nekog posebnog filovanja i muke. Sve je brzo i lako. 

Sastojci:

  • 5 belanaca 
  • 300 g šećera u prahu 
  • 10 g želatina + 100 ml vode

Još:

  • 5 žumanaca 
  • 150 g šećera u prahu 
  • 10 ml soka od limuna
  • 50 g istopljenog putera 
  • 10 g želatina + 100 ml vode

Za glazuru:

  • 160 g čokolade 
  • 100 g putera 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Umutite malo belanca, pa dodajte šećer u prahu, pa nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte želatin koji ste rastopili u vodi i promešajte. Sipajte u pleh i stavite u frižider na 15 minuta. Na pari skuvajte žumanca sa šećerom u prahu. Sve vreme mutite. Sklonite sa vatre, pa umutite mikserom. Sipajte limunov sok i puter, sjedinite i dodajte želatin pomešan sa vodom. Dobro promešajte i sipajte preko belanaca. Rasporedite i stavite u frižider na 15 minuta. Isecite kocke ili štanglice. Istopite čokoladu sa puterom i umočite donji deo kolača, tamo gde je belance, pa vratite u frižider na 15 minuta. Zatim prelijte ceo kolač čokoladom i stavite u frižider pola sata. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti