Ovakve sitne kolače niste pravili do sada. Podloga je od belanaca, fil od žumanaca, a onda se uvaljaju u čokoladnu glazuru i stave u frižider da se stegnu. Neobičnog izgleda i pripreme sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za čokoladne štanglice koristite domaća jaja. 

Priprema je jednostavna jer sve što treba da uradite je da umutite sastojke i poređate u kalup. Nema pečenja kora, nekog posebnog filovanja i muke. Sve je brzo i lako. 

Sastojci:

  • 5 belanaca 
  • 300 g šećera u prahu 
  • 10 g želatina + 100 ml vode

Još:

  • 5 žumanaca 
  • 150 g šećera u prahu 
  • 10 ml soka od limuna
  • 50 g istopljenog putera 
  • 10 g želatina + 100 ml vode

Za glazuru:

  • 160 g čokolade 
  • 100 g putera 

Priprema:

Umutite malo belanca, pa dodajte šećer u prahu, pa nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte želatin koji ste rastopili u vodi i promešajte. Sipajte u pleh i stavite u frižider na 15 minuta. Na pari skuvajte žumanca sa šećerom u prahu. Sve vreme mutite. Sklonite sa vatre, pa umutite mikserom. Sipajte limunov sok i puter, sjedinite i dodajte želatin pomešan sa vodom. Dobro promešajte i sipajte preko belanaca. Rasporedite i stavite u frižider na 15 minuta. Isecite kocke ili štanglice. Istopite čokoladu sa puterom i umočite donji deo kolača, tamo gde je belance, pa vratite u frižider na 15 minuta. Zatim prelijte ceo kolač čokoladom i stavite u frižider pola sata.