Spoj nutele i plazme za podlogu koju premažete pudinogom od vanile i na kraju prelijte čokoladom, jednostavno ne postoji bolja poslastica. Sve omiljeni sastojci, a dodatni plus je to što se ne peče. Ne zadržavajte se puno u kuhnji kada lako i brzo možete da napravite kolač koji će nestati iz tanjira čim poslužite.
Ne postoji osoba koja ne voli namirnice sa spiska, a ako ste veći ljubitelj eurokrema od nutele slobodno zamenite.
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mlevene plazme
- 100 g nutele
Za fil:
- 400 ml mleka
- 1 kesica pudinda od vanile
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 300 g maskarpone sira
Za dekoraciju:
- 200 g čokolade
- 70 g lešnika
- 100 g šećera
Priprema:
Pomešajte mlevenu plazmu i nutelu i dobro sjedinite. Rasporedite na providnoj foliji u obliku pravougaonika. U mleko dodajte oba šećera, puding i kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Pokrijte i ohladite, pa dodajte maskarpone i mikserom sve lepo sjedinite. Premažite preko keska i urolajte. Ostavite u frižideru sat vremena. Prelijte istopljenom čokoladom. Istopite šećer, pa dodajte lešnike. Sipajte na pek papir i ostavite da se ohladi. isecite i poređajte po rolatu.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
1 smesa, a 4 vrste rolata savršenih za slave
Mts app konkurs ponovo okuplja srednjoškolce programere
6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu