Knedle sa šljivama su naš čuveni desert koji se sada pravi sa različitim ukusima. Možete ih jesti sa nutelom, breskavama, 4 vrste sira... Sada možete da isprobate i zdraviju verziju čije "testo" se umesto od krompira pravi od sira i ovsenog brašna. Takođe možete da koristite i kokosovo i pirinčano brašno, ali lakše je sa ovsenim. Kada se skuvaju uvaljajte ih u mak, ali možete i u mlevene orahe ili nešto po vašem ukusu. 

Sastojci:

  • 4-5 kašika mlevenog i nezaslađenog maka
  • 1-1,5 kašike eritritola 
  • 2 jajeta
  • 250 g nemasnog mladog sira
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 g ovsenog brašna

Priprema:

Vodu malo posolite i ostavite da proključa. Pomešajte sir, umućena jaja, eritritol, vanilu i dobro promešajte. Zatim postepeno dodajte brašno i sjedinite smesu. Mokrim rukama oblikujte valjak ili loptice i kuvajte u ključaloj vodi. Kada krenu da izbijaju na površinu gotove su. Pravite manje knedle. Uvaljajte u mak.