Lako se spremaju, pa vam od srca preporučujemo da ih probate

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 500 g skuvanog krompira
  • 190 g oštrog brašna
  • 50 g putera
  • 1 jaje
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 1 kašika ulja

Za posipanje:

  • 150 g prezli
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 70 g šećera
  • 2 kašike kakao praha

Jos:

  • Oko 200 g nutele
  • Malo soli
  • 3, 4 kašike ulja

*Dobije se desetak knedli

Priprema:

Kašičicom odvojiti 10 kuglica nutele i ostaviti u zamrzivaču da se stegnu.

U skuvani krompir dodati puter, sjediniti, ispasirati i dobro ohladiti (mozete i preko noći u frižideru).

Tome dodati jaje, ulje i brašno i umesiti testo.

Sipati svaki put malo brašna po rukama i odvajati testo (oko 70 g) i istanjiti ga dlanovima.

Ubaciti po jednu kuglicu nutele u svaki komad testa i formirati knedle.

Propržiti malo prezle, dodati im šećer i kakao i sjediniti.

*To pripremite pre nego što skuvate knedle.

Knedle kuvati u dubljoj šerpi sa vodom u koju ste dodali 3-4 kašike ulja i malo soli oko 3-4 minuta, odnosno dok ne isplivaju same na površinu pa još jedno minut.

Direktno iz vode ih samo malo procediti i ubaciti u prezle. Uvaljati ih sa svih strana.

Ostaviti da se malo prohlade i služiti.

Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: milas-homemade.com