Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više. Takva je i ova torta sa orasima bez pečenja koja se premazuje sa 2 fila. Puding od vanile podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte orahe ili lešnike, a u drugi nutelu.
Sastojci:
- 300 g kakao keksa
- 100 g istopljenog putera
- 80 g pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 400 g šećera
- 100 g nutele
- 200 g lešnika ili oraha
Priprema:
Keks ustitnite, pa pomešajte sa puterom. Dobro sjedinite i lepo utisnite u kalup. U mleko dodajte šećer (200 g) i puding od vanile i kuvajte uz konstatno mešanje dok se ne zgusne. Podelite na 2 jednaka dela. Preostali šećer (200 g) istopite, pa dodajte orahe ili lešnike (200 g). Kada su gotovi sipajte na pek papir i ostavite da se ohladi, a onda isecite. Zatim ih u blenderu kratko usitnite i prosejte. U jedna fil dodajte mlevene, a u drugi nutelu. Promešajte. Preko keksa sipajte crni fil, pa beli. Pospite krupnijim lešnicima i stavite u frižider na sat vremena.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list