Jesen i zima se osim po kuvanom vinu i kestenju, prepoznaju i po poslasticama sa jabukama. Da li su u pitanju štrudle, lenja pita ili kolač ne postoji osoba koja će odbiti. Sada pripremite najukusniji kolač od jabuke koji toliko jednostavno sprema da će vam oduzeti manje od 15 minuta. Ne treba vam ni rerna

Ako volite deserte sa jabukama onda obavezno napravite i amerčku pitu sa jabukama

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake 
  • 500 g maskarpone sira 
  • 350 g pirea od jabuke 
  • 150 ml soka od jabuke 
  • 20 g šećera u prahu
  • 600 g keksa 
  • 16 g kremfixa

Za dekoraciju:

  • 12 g šećera 
  • 5 g cimeta 

Priprema:

Umočite keks u sok od jabuke i stavite u tepsiju. Pire od jabuke pomešajte sa maskarponeom i šećerom u prahu, pa sjedinite špatulom. Slatku pavlaku umutite sa kremfixom. Sjedinite obe smese. Preko keksa sipajte četvrtinu fila, poravnajte, pa opet keks, fil, keks, fil, keks, fil.  Pomešajte šećer i cimet i sipajte preko kolača koji ste pre toga ohladili u frižideru sat vremena.