Slojeviti kolač sa jabukama, kremastim filom i keksom se topi u ustima.

Jesen i zima se osim po kuvanom vinu i kestenju, prepoznaju i po poslasticama sa jabukama. Da li su u pitanju štrudle, lenja pita ili kolač ne postoji osoba koja će odbiti. Sada pripremite najukusniji kolač od jabuke koji toliko jednostavno sprema da će vam oduzeti manje od 15 minuta. Ne treba vam ni rerna.
Ako volite deserte sa jabukama onda obavezno napravite i amerčku pitu sa jabukama.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 350 g pirea od jabuke
- 150 ml soka od jabuke
- 20 g šećera u prahu
- 600 g keksa
- 16 g kremfixa
Za dekoraciju:
- 12 g šećera
- 5 g cimeta
Priprema:
Umočite keks u sok od jabuke i stavite u tepsiju. Pire od jabuke pomešajte sa maskarponeom i šećerom u prahu, pa sjedinite špatulom. Slatku pavlaku umutite sa kremfixom. Sjedinite obe smese. Preko keksa sipajte četvrtinu fila, poravnajte, pa opet keks, fil, keks, fil, keks, fil. Pomešajte šećer i cimet i sipajte preko kolača koji ste pre toga ohladili u frižideru sat vremena.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.