Jesen i zima se osim po kuvanom vinu i kestenju, prepoznaju i po poslasticama sa jabukama. Da li su u pitanju štrudle, lenja pita ili kolač ne postoji osoba koja će odbiti. Sada pripremite najukusniji kolač od jabuke koji toliko jednostavno sprema da će vam oduzeti manje od 15 minuta. Ne treba vam ni rerna.
Ako volite deserte sa jabukama onda obavezno napravite i amerčku pitu sa jabukama.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 350 g pirea od jabuke
- 150 ml soka od jabuke
- 20 g šećera u prahu
- 600 g keksa
- 16 g kremfixa
Za dekoraciju:
- 12 g šećera
- 5 g cimeta
Priprema:
Umočite keks u sok od jabuke i stavite u tepsiju. Pire od jabuke pomešajte sa maskarponeom i šećerom u prahu, pa sjedinite špatulom. Slatku pavlaku umutite sa kremfixom. Sjedinite obe smese. Preko keksa sipajte četvrtinu fila, poravnajte, pa opet keks, fil, keks, fil, keks, fil. Pomešajte šećer i cimet i sipajte preko kolača koji ste pre toga ohladili u frižideru sat vremena.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus