Nikad prostija priprema, a ukus neodoljiv. Kolač sa čokoladnim keksom i pudingom od vanile. Kremast, a poseban šmek mu daje čokoladna glazura. Dodatni plus kod pripreme ovog kolača je što se ne peče, nego se samo ohladi u frižideru. Možete ga spremiti i za slavu. 

Sastojci:

  • 400 g čokoladnog keksa 
  • 650 ml mleka 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 100 g šećera 

Za glazuru:

  • 200 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake 
  • 100 g listića badema 

Priprema:

Pola keksa (200 g) izlomite, a preostali poređajte u kalup. Po dnu i ivicama, ostavite malo da zatvorite. U mleko dodajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. U puding dodajte izlomljeni keks i promešajte. Sipajte u kalup, pa zatvorite preostalim keksom. Zatovrite providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Čokoladu i pavlaku otopite i prelijte preko kolača. Pospite listićima badema.