Nikad prostija priprema, a ukus neodoljiv. Kolač sa čokoladnim keksom i pudingom od vanile. Kremast, a poseban šmek mu daje čokoladna glazura. Dodatni plus kod pripreme ovog kolača je što se ne peče, nego se samo ohladi u frižideru. Možete ga spremiti i za slavu.
Sastojci:
- 400 g čokoladnog keksa
- 650 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 100 g šećera
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g listića badema
Priprema:
Pola keksa (200 g) izlomite, a preostali poređajte u kalup. Po dnu i ivicama, ostavite malo da zatvorite. U mleko dodajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. U puding dodajte izlomljeni keks i promešajte. Sipajte u kalup, pa zatvorite preostalim keksom. Zatovrite providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Čokoladu i pavlaku otopite i prelijte preko kolača. Pospite listićima badema.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus