Čokoladni bademi su odlični praznični kolačići. Poslužite ih sa kuvanim vinom ili rakijom. Priprema je laka, a izgledom će ulepšati svaku svečanu trpezu. Dekorativni, a ukusni kolači koji će postati tradicija pred praznike. Kao što se spremaju gingerbread kolačići tako će i čokladni bademi ulepšavati svaki zimski praznik.  

Sastojci:

  • 100 g celih badema
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 100 g tamne čokolade ili mlečne čokolade
  • 1 kašičica mešavine božićnih začina
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 80 g šećera u prahu

Priprema:

Bademe stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko šećer u prahu i rukama promešajte. Pecite na 160°C oko 10 minuta. Istopite čokoladu, pa dodajte vanilu i božićne začine. Promešajte. Sipajte preko badema i dobro sjedinite. Zatim uzmite neku posudu sipajte unutra šećer u prahu, pa bademe sa čokoladom i protresite. Ostavite da stoje 30 minuta pre nego što ih jedete. Možete da ih uvaljate i u kakao.