Čokoladni bademi su odlični praznični kolačići. Poslužite ih sa kuvanim vinom ili rakijom. Priprema je laka, a izgledom će ulepšati svaku svečanu trpezu. Dekorativni, a ukusni kolači koji će postati tradicija pred praznike. Kao što se spremaju gingerbread kolačići tako će i čokladni bademi ulepšavati svaki zimski praznik.
Sastojci:
- 100 g celih badema
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g tamne čokolade ili mlečne čokolade
- 1 kašičica mešavine božićnih začina
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 80 g šećera u prahu
Priprema:
Bademe stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko šećer u prahu i rukama promešajte. Pecite na 160°C oko 10 minuta. Istopite čokoladu, pa dodajte vanilu i božićne začine. Promešajte. Sipajte preko badema i dobro sjedinite. Zatim uzmite neku posudu sipajte unutra šećer u prahu, pa bademe sa čokoladom i protresite. Ostavite da stoje 30 minuta pre nego što ih jedete. Možete da ih uvaljate i u kakao.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus