Više ne morate do prodavnice kada vam se jede nešto slatko. Napravite brzinski kolač koji se ne peče. Toliko se lako i jednostavno pravi da ćete se iznenaditi. Sve što vam treba su piškote, puding od vanile, karamelizovani lešnici i omiljena čokolada - kinder bueno. Mekani keks poređajte u kalup, pa zatim sipajte fil i onda stavite da se ohladi u frižideru. Ukrasite otopljenom čokoladom i kinder buenom.
Ako vam se najave prijatelji obavezno ih poslužite ovim ukusnim kolačem.
Sastojci:
- 100 g piškota
- 300 ml mleka
Za fil:
- 500 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 250 g maskarpone sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g lešnika
- 50 g otopljene crne čokolade
- 100 g kinder bueno čokolade
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte u kalup koji ste obložili providnom folijom. Ređajte keks samo po ivici, ne i po dnu. U mleko dodajte šećer (100 g), vanilu i puding i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte maskarpone i umutite. Otopite preostali šećer i dodajte sirove lešnike. Sipajte dobijenu smesu na pek papir i ostavite da se stegne. Usitnite u blenderu i dodajte u puding. Umutite slatku pavlaku i dodajte u puding, pa sjedinite mikserom. Sipajte u kalup i stavite u frižider na 3 sata. Ukrasite istopljenom čokoladom i seckanim kinder buenom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus