Više ne morate do prodavnice kada vam se jede nešto slatko. Napravite brzinski kolač koji se ne peče. Toliko se lako i jednostavno pravi da ćete se iznenaditi. Sve što vam treba su piškote, puding od vanile, karamelizovani lešnici i omiljena čokolada - kinder bueno. Mekani keks poređajte u kalup, pa zatim sipajte fil i onda stavite da se ohladi u frižideru. Ukrasite otopljenom čokoladom i kinder buenom. 

Ako vam se najave prijatelji obavezno ih poslužite ovim ukusnim kolačem. 

Sastojci:

  • 100 g piškota 
  • 300 ml mleka 

Za fil:

  • 500 ml mleka 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 200 g šećera 
  • 250 g maskarpone sira 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 100 g lešnika 
  • 50 g otopljene crne čokolade 
  • 100 g kinder bueno čokolade 

Priprema:

Piškote umočite u mleko i poređajte u kalup koji ste obložili providnom folijom. Ređajte keks samo po ivici, ne i po dnu. U mleko dodajte šećer (100 g), vanilu i puding i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte maskarpone i umutite. Otopite preostali šećer i dodajte sirove lešnike. Sipajte dobijenu smesu na pek papir i ostavite da se stegne. Usitnite u blenderu i dodajte u puding. Umutite slatku pavlaku i dodajte u puding, pa sjedinite mikserom. Sipajte u kalup i stavite u frižider na 3 sata. Ukrasite istopljenom čokoladom i seckanim kinder buenom.