Kinder torte su prelepe poslastice, ali kada u njih dodate pirinač dobijate još bolji ukus već poznatog slatkiša. Za ovu tortu bi bilo najidealnije kada biste nabavili hrskavi pufnasti pirinač, poznati azijski specijalitet. Ako ne možete da pronađete, poslužiće i običan samo neće imati taj hrskavi ukus. Ako koristite običan onda ga dobro procedite i prosušite.
Podloga od keksa, preko fil od pirinča, a zatim i fil od kinder čokoladica, a na kraju čokoladna glazura čine ovu tortu neodoljivom i svečanim izborom za sva okupljanja.
Sastojci:
Za koru:
- 150 g kakao keksa
- 60 g istopljenog putera
Za I fil:
- 100 g pirinča
- 50 g bele čokolade
Za II fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 450 g krem sira
- 10 g vanilin šećera
- 250 g kinder čoko bons čokoladica
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Kakao keks ustinite, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Kada se smesa ujednači utisnite u kalup prečnika 20 cm. Ostavite u frižideru nekih pola sata. Pirinač skuvajte da nabubri, pa ga procedite i dobro osušite. Pomešajte sa istopljenom belom čokoladom. Sipajte preko keksa, utisnite, pa vratite u frižider na još pola sata. Kinder čoko bons iseckajte, pa sipajte preko umućene slatke pavlake sa šećerom u prahu i krem sirom. Dobro promešajte. Sipajte preko pirinča. Stavite u frižider na sat vremena. Zatim preko prelijte čokoladnu glazuru koju ste dobili tako što ste istopili čokoladu sa slatkom pavlakom. Vratite u frižider na još 15 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem