Poslastice bez pečenja su jednostavno rešenje za svaku priliku. Lako se prave, a ukus je fantastičan. Takva je i ova torta sa 2 fila. Kada keks utisnete u kalup kao koru, onda sipajte preko voćni fil, a zatim i fil od pudinga od vanile. Sve to ukrasite čokoladnom glazurom i ostavite da se ohladi. Poslužite gostima fantastičnu poslasticu koja će se neverovatnom brzinom razgrabiti sa stola.
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g istopljenog putera
- 600 g bobičastog voća
- 100 g šećera u prahu
- 50 g kukuruznog skroba
- 100 ml vode
- 800 ml mleka
- 125 g šećera
- 160 g pudinga od vanile
- 200 g putera
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte mleveni keks sa puterom i utisnite na dno obloženog kalupa. U bobičasto voće sipajte šećer u prahu, pa prelije vodom koju ste pomešali sa kukuruznim skrobom. Stavite da se kuva kratko, a zatim dobijeni voćni fil prelijte preko keksa. Ostavite da se ohladi 30 minuta. U mleko sipajte šećer i puding, pa kuvajte uz konstatno mešanje dok se ne zgusne. Ohladite, pa sipajte u umućeni puter i opet sve zajedno sjedinite mikserom. Dobijeni fil sipajte preko voćnog. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte kolač. Stavite u frižider na sat vremena.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus