Poslastice bez pečenja su jednostavno rešenje za svaku priliku. Lako se prave, a ukus je fantastičan. Takva je i ova torta sa 2 fila. Kada keks utisnete u kalup kao koru, onda sipajte preko voćni fil, a zatim i fil od pudinga od vanile. Sve to ukrasite čokoladnom glazurom i ostavite da se ohladi. Poslužite gostima fantastičnu poslasticu koja će se neverovatnom brzinom razgrabiti sa stola. 

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa 
  • 100 g istopljenog putera 
  • 600 g bobičastog voća 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 50 g kukuruznog skroba 
  • 100 ml vode 
  • 800 ml mleka 
  • 125 g šećera 
  • 160 g pudinga od vanile 
  • 200 g putera 

Za čokoladnu glazuru: 

  • 200 g čokolade 
  • 150 ml slatke pavlake 

Priprema:

Pomešajte mleveni keks sa puterom i utisnite na dno obloženog kalupa. U bobičasto voće sipajte šećer u prahu, pa prelije vodom koju ste pomešali sa kukuruznim skrobom. Stavite da se kuva kratko, a zatim dobijeni voćni fil prelijte preko keksa. Ostavite da se ohladi 30 minuta. U mleko sipajte šećer i puding, pa kuvajte uz konstatno mešanje dok se ne zgusne. Ohladite, pa sipajte u umućeni puter i opet sve zajedno sjedinite mikserom. Dobijeni fil sipajte preko voćnog. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte kolač. Stavite u frižider na sat vremena.