Ako volite ukusne, aromatične zimske napitke, kuvano vino vam je sigurno jedno od omiljenih! Imamo super recept za kuvano vino, ali i trikove stručnjaka kako da ono bude savršeno svaki put kada ga spremate!
Roni Ginaš je stručnjakinja za vino u uglednom restoranu u Kaliforniji, a kuvano vino koje ona sprema je omiljeno u tom lokalu! Sada je dala svojih pet saveta kako da recept za kuvano vino da savršene rezultate!
- Neka bude jednostavno, kupite lepo vino ali nemojte previše da se istrošite. Ne treba da bude najjeftinije, jer ćete ga ipak piti i želite da bude kvalitetno, ali ne morate ni da se "isprsite" za skupu flašu jer će u procesu kuvanja ipak izgubiti deo bukea i ukusa.
- Temperatura je ključna! Nikako nemojte da pustite da provri, jer će šećer početi da se karamelizuje i mogućnost da zagori je velika. Dobićete čudan ukus, najbolje je pustiti kuvano vino da krčka tik ispod tačke ključanja oko deset minuta.
- Vina svežeg ukusa idu bolje uz "zelene" začine, kao što su kardamom ili čak bosiljak, dok vina punijeg ukusa idu uz zimske arome kao što su cimet i muskatni oraščić.
- Eksperimentišite sa dodacima. Ginašova u kuvano vino dodaje i mandarine, suvo voće... Odaberite svoje omiljene zimske arome i dodajte ih u vino.
- Probajte kuvano belo vino! Osvežavajuća varijanta omiljenog zimskog pića podrazumeva da u rizling dodate šećer, cimet i brendi.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom